Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög hiányzó szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
694
Számítsd ki a négyszög hiányzó szögeit!Egy deltoid két szöge 72⁰ és 98⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy deltoid belső szögeinek összege 360⁰ és a deltoidnak van két egyenlő szöge, e legyen x fokos.
Így 72+98+x+x=360
170+2x=360
2x=190
x=95 fok
A hiányzó két szög 95 fokos.

0