Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matematika!: többtagú kifejezés szorzása egytagú kifejezéssel! segítsetek pls..

781
Írd a szorzatokat összegalakba! :

-3·(x+5)=? c(a+b)=? (a-b) · c =? x(x+1) =? y(1-y)=? 4,5c(c+2)=? d(2-d)=?

Számítsd ki a kifejezések értékét szorzatalakban és összegalakban is! :

2·(a-3)=? (2a-3)·2=? ha a= 1
(2x+3)·5=? (3-x)·2=? (5-2x) · 3 =? ha x= 4
(3-y) · (-2)=? 3· (0,5y+2)=? ha y=2
(x+y+2) · 2=? -3 · (x-y+1) =? 5·(2x-3y+4)=? ha x=3 y=2
2,8·(a-b)=? (0,2a+3,4b)·2=? (3-ab)·2=? ha a=1 b=2
(4x+5y)·3=? (3-2x) · y=? (x+y) · x=? ha x=-1 y=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összegalak:
-3·(x+5)=-3x-15
c(a+b)=ca*cb
(a-b) · c =*ac-bc
x(x+1) =x2+x
y(1-y)=y-y2
4,5c(c+2)=4,5c2+9
d(2-d)=2d-d2

Kifejezések értéke szorzatalakban:
ha a=1
2·(a-3) = 2(1-3) = 2*(-2) = -4
(2a-3)·2 = (2*1-3)*2 = (2-3)*2 = (-1)*2 = -2

ha x=4
(2x+3)·5= (2*4+3)·5= (8+3)*5 = 11*5 =55
(3-x)·2=(3-4)·2= (-1)*2 = -2
(5-2x) · 3 = (5-2*4) · 3 = (5-8) · 3 = (-3)*3 = -9

ha y=2
(3-y) · (-2)= (3-2) · (-2)= 1*(-2) = -2
3· (0,5y+2)=3· (0,5*2+2)= 3· (1+2)= 3*3 =9

ha x=3 y=2
(x+y+2) · 2=(3+2+2) · 2= 7*2 =14
-3 · (x-y+1) =-3 · (3-2+1) = -3 * 2 = -6
5·(2x-3y+4)= 5·(2*3-3*2+4)= 5·(6-6+4)=20

ha a=1 b=2
2,8·(a-b)=2,8·(1-2)= -2,8
(0,2a+3,4b)·2=(0,2*1+3,4*2)·2= (0,2+6,8)*2 = 7*2 = 14
(3-ab)·2= (3-1*2)·2=2

ha x=-1 y=1
(4x+5y)·3= (4(-1)+5*1)·3= 3
(3-2x) · y= (3-2(-1)) · 1= 5
(x+y) · x=(-1+1) ·1=0

Kifejezések értéke összegalakban :

ha a= 1
2·(a-3)=2a*-6 = 2*1-3 = 2*(-2) = -4
(2a-3)·2=4a-6 = 4*1 - 6 =4-6 = -2

ha x= 4
(2x+3)·5= 10x+15 = 10*4+15 = 55
(3-x)·2=6-2x = 6-2*4 = 6-8 = -2
(5-2x) · 3 = 15-6x = 15-6*4=15-24 = -9

ha y=2
(3-y) · (-2)=-6+2y = -6+2*2 =-2
3· (0,5y+2)= 1,5y + 6 = 1,5*2+6 = 9

ha x=3 y=2
(x+y+2) · 2=2x+2y+4 = 2*3+2*2+2=6+4+4=14
-3 · (x-y+1) =-3x+3y-3 = -3*3 +3*2-3 = -9+6-3=-6
5·(2x-3y+4)= 10x-15y+20=10*3-15*2+20 = 20

ha a=1 b=2
2,8·(a-b)=2,8a-2,8b = 2,8*1-2,8*2 = -2,8
(0,2a+3,4b)·2 = 0,4a+6,8b = 0,4*1+6,8*2 =14
(3-ab)·2=6-2ab = 6-2-1-2 =2

ha x=-1 y=1
(4x+5y)·3=12x+15y =12*(-1)+15*1=3
(3-2x) · y=3y-2xy = 3*1-2*(-1)*1=5
(x+y) · x=x2+xy = (-1)2+(-1)*1=0
Módosítva: 3 éve
0