Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos valaki segít?

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
1.Egy lejtő 100 m vízszintes távolságon függőleges irányban 15 métert emelkedik?
a) Mekkora a lejtő hajlásszöge?
b)Milyen hosszú a lejtő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
tg(alfa)=15/100 amiből alfa=8,53 fok
15²+100²=x² amiből x=101,12 méter hosszú a lejtő
0