Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kiszámolja gyorsan? levezetéssel számológép nélkül

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
3cos45°-4tg30°=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
függvénytáblázatból kinézed: cos(45)=√2/2, tg(30)=√3/3
3·√2/2-4·√3/3=9·√2/6-8·√3/6=(9·√2-8·√3)/6
0