Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Sziasztok valaki fel tudja bontani prímszámok szorzatára ezeket a számokat?
Csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel képet nem tudok valamiért csatolni pedig levezettem leírom itt.
1. 2*2*2*2*3*5≠240
1b. 2*3*5=30
2. Egy ketted(mivel 240-nel osztunk)
2b.Tizenhat tizenötöd (30-cal osztunk)
3. 2az ötödiken szor 3az elsőn szor öt az elsőn=480
3b. 2 az ötödiken szor 3 a másodikon szor öt a másodikon =7200
4.közös nevező 240 így a végeredmény 93
240
Remélem segítettem.
0