Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
418
Valaki tudna segíteni előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fontos tudni, hogy a melegebb víz hőt ad le, hidegebb pedig hőt vesz fel.
A legegyszerűbb úgy kiszámolni, hogy a literenkénti hőmérsékleteket összeadjuk, majd az összes liter számával osztjuk az eredményt.
Tehát: 400*20°C + 100*70°C = 8000+ 7000 = 15000
A kapott számot elosztjuk az összes liter számával, azaz 500-al (400 l + 100 l)
15000/500 = 30
Tehát a keletkező víz 30 °C lesz.
0