Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
728
4.Egy hegy tetején lévő 20 m magas kilátó alja a völgy egy adott pontjából 47 30’
teteje 52 12’emelkedési szögalatt látszik.
Milyen magas a hegy?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
hegy magassága = h
néző távolsága a hegy lábáig = x

Két egyenletünk van

(20+h) / x = tg (52,2 fok)
20 + h = 1,289x

h/x= tg (47,5 fok)
h= 1,09x

a két egyenletből:

20 + 1,09x= 1,289 x
20 = 0,199 x
x=100,5

h = 1,09x =109,5 m
0