Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Egy paralelogramma szögei , ha egyik belső szöge egy másik belső szög kétharmada.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik belső szög: x
Másik belső szög: x
3. belső szög: (2/3)x
4. belső szög: (2/3)x
Összesen
2x+(4/3)x=360 fok
(10/3)x=360 fok
x=108 fok
Így szögei: 108 fok, 108 fok, 72 fok és 72 fok
0