Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki érti segítsen! előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
ismétléses permutáció:
5 db A
2 db B
2 db R

Összes = 11 !
elosztva
5! szor 2! szor 2! =

83160

2.feladat:
összesen 5! = 120

rosszak, ha 0-val kezdődik
nullát letesszük az első helyre, többire lerakjuk a 4 elemet: 4! = 24
jók = 120-24=96


3.feladat:
egyetlen egy sem, mert
a számjegyek összege = 10
ez nem osztható hárommal
:(
0