Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget előre is!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
a, Aladár elvállalt egy munkát. Óránként 5,35E-t kapott. Mennyit keresett,ha összesen 84 órát dolgozott?
b, Bori üzemanyagot vásárolt,282,50 Ft-ért literjét. Mennyibe került 35,6 l üzemanyag?
c, Csaba 1 perc alatt 25 m-t úszik. Hány métert úszik ugyanekkora sebességgel negyed óra alatt?
d, Dani napi hatórás munkaidőben,15 napig dolgozott, és 405e-t keresett. Mennyit keresett Dani óránként?
e, Hajón 80 km-t 6 óra 15 perc alatt tettük meg. 1 óra alatt átlagosan hány kilómétert ment a hajó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
x=5,35·84
b)
x=282,5·35,6
c)
x=25·15
d)
x=405/15·6
e)
6 óra 15 perc = 6,25 óra
x=80/6,25
0