Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika: több tagú kifejezés szorzása egytagú kifejezéssel! segítsetek pls..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
658
3·(5-2)= ? 4,2·(3,2+1,6)=? 5·(3-d)=? (-3)·(2-3e)=? 4·(3a+2-a ) =? 1,2·(x²+0,5x²)=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első kettőből nem maradt ki betű?
3·(5-2)= 3*3=9
4,2·(3,2+1,6)= 4,2*4,8=20,16

5·(3-d)=15-5d
(-3)·(2-3e)=-6+9e
4·(3a+2-a ) = 4*(a+2) =4a+8
1,2·(x²+0,5x²) = 1,2*1,5x² = 1,8x²
Módosítva: 9 éve
0