Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika összefoglaló

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Melléklet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=10g = 0,01 kg
W=1J

Ha a munka képletét előveszed, az : W = m · g · h
a "g" betű a gravitációs állandót jelöli, amit 10-nek szoktunk értelmezni
a "h" a magasság

Ha a feladatban megadott értékeket behelyettesíted kapsz egy egyszerű egyismeretlenes egyenletet :
1 = 0,01 · 10 · h
1 = 0,1h / :0,1
h = 10m
0