Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403

Ez igy jó ? ( javíts ki ha hibás )
1. 2x+1>11
2x>10
x>5
x=6,7,8...
2. 2x+1=x+11
2x=x+10
1x=10
x=10
3. 6x-8>12
6x>20
x>3,3
x = 3,4 , 3,5 , 3,6 ...
4. 6x-82>x+12
6x>x+94
5x>94
x>18,8
x= 18,9 ...
5. 3x-2>7
3x>9
x>3
x= 4 , 5 , 6 ...
6. 3x-2=2x+7
3x=2x+9
1x=9
x=9
7. 3x+7>3
3x> -4
x> -1,3
x = -1,2 ...
8. 3x+7=3+7x
3x=-4+7x
4+4x
x=1
9. 9a-4>3a+56
9a>3a+60
6a>60
a=11 ...
10. 8b+13>5b+79
8b>5b+66
3b>66
b=23 ...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
1. Jó
2. Jó
3. Jó
4. Jó
5. Jó
1

Mind jó elvileg
1

A 8 is jó
8. 3x+7=3+7x
3x=-4+7x
4+4x
x=1
0

A 8 - as is jó
0