Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorgalmi Egyenlettel)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1259
Jancsi egy tábla csokoládét szertne venni de ehhez 60Ft-ja hiányzik.Ezt a tábla csokit Sanyi se tudja megvenni mert neki 45 Ft-ja hiányzik hozzá.Együtt annyi pénzük van hogy vehetnek egy tábla csokit és még marad 10 Ft-juk.Hány forintba kerül egy tábla csoki?Hány forintja van Sanyinak?Hány forintja van Jánosnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2015-ös hatodikos felvételi 8. feladata
Csoki x
Jancsi: x-60
Sanyi: x-45
x-60+x-45=x+10
2x-105=x+10
x=115
Janinak 55 Ft, Sanyinak 70 Ft, Csoki 115 Ft, Sanyinak 15 Ft-tal több pénze van,
0