Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorgalmi Egyenlettel)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
725
Hook kapitány papagája négyszer olyan magas mint Pán Péter papagája.Roger matróz papagája fele olyan magas mint Hook kapitány papagája.A három papagáj magassága 105cm,Kinek a papagája a legalacsonyabb?hányszor olyan magas Roger matróz papagája mint Pán Péter papagája?Hány centiméter Hook kapitány papagája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-1

HEz a feladat a 2012-es hatodikos felvételi 9. feladata volt.

Pán Péter papagája : x
Hook papagája: 4x
Roger papagája: 4x/2=2x
A három papagáj együtt: x+4x+2x=105 cm
7x=105
x=15cm
PP= 15 cm, Hook: 60 cm, Roger: 30 cm
Pán Péter papagája a legalacsonyabb.
Roger matróz papagája kétszer akkora mint PP papagája.
0