Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
1150
Mennyi munkát kell végezni ahhoz hogy egy négy kilogram tömegű testet viszintes felületen 3 m/s sebességre 2 m úton gyorsítsunk fel ha a felület és a test között is súrlódás együtthatója 0,3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=a·t⇒t=v/a
s=a/2·t²=(a/2)·(v²/a²)
a=·v²/2·s=9/4=2,25m/s²
A gyorsításhoz szükséges erő
Fgy=m·a=4·2,25=9N
a súrlódási erő
Fs=μ·m·g=0,3·4·10=12N
Az összes erő:
Fe=Fgy+Fs=9+12=21N
W=Fe·s=21·2=42J
0