Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorgalmi Egyenlettel)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
878
Öt év múlva Péter és édesapja életkorának összege 100év.Most Péter feleannyi éves mint édesapja.Tizenhat évvel ezelött édesanyja 3x annyi idös volt,mint Péter volt akkor.Hány éves most Péter?Hány éves most Péter édesanyja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Öt év múlva Péter és édesapja életkorának összege 100év.Most Péter feleannyi éves mint édesapja.Tizenhat évvel ezelött édesanyja 3x annyi idös volt,mint Péter volt akkor.Hány éves most Péter?Hány éves most Péter édesanyja?

Péter most x éves, Apa most 2x éves
Péter öt év múlva: x+5 éves, Apa 5 év múlva 2x+5 éves, ekkor x+5+2x+5=100, amiből x=30 év.
Tehát Péter most 30 éves.
Péter 16 évvel ezelőtt 30-16=14 éves, Anya 16 évvel ezelőtt 3*14=42 éves.
Anya most 42+16=58 éves.
Apa most 60 éves.
0