Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Binomiális eloszlású valószínűségi változó

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
385
Sziasztok! Hogyan kellene megoldani a következő feladatot, illetve miket ért pontosan a ξ jellemzői alatt?

Legyen ξ binomiális eloszlású valószínűségi változó. N=10, M=4, n=2. Adja meg ξ jellemzőit! (rajz is)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Egy binomiális eloszlásnak két paramétere van
n és p
n= kísérletek száma
p= siker valószínűsége (egy kísérlet elvégzésekor)

jellemzője lehet:
várható érték = n szer p
szórás négyzete = n szer p szer q
ahol q = 1-p = sikertelenség valószínűsége

Nem tudom, hogy N és M micsoda.....

1