Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorgalmi (Egyenlettel)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
968
Katinak ésJulcsinak együtt összesen 1500 Ft -ja van.Katinak 150 Ft-al több pénze van,mint Julcsi pénzének a fele.Hányforint Julcsi pénzének a fele?Hány forintja van Katának?Hányad része Kata pénze Julcsi pénzének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Katinak és Julcsinak együtt összesen 1500 Ft -ja van.Katinak 150 Ft-al több pénze van,mint Julcsi pénzének a fele.Hányforint Julcsi pénzének a fele?Hány forintja van Katának?Hányad része Kata pénze Julcsi pénzének?

Kati= x FT
Julcsi: 1500-x Ft

x=0,5*(1500-x)+150
x=750-0,5x+150
1,5x=900
x=600 Ft
Katinak 600 Ft, Julcsinak 900 Ft-ja van. Kata pénze Juli pénzének a 2/3-a. Julcsi pénzének fele 900/2=450 Ft.
0