Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges levezetéssel.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1513
Amanda édesapja két és félszer olyan idős most, mint Amanda. 5 év múlva az édesapa 50 éves lesz. Hány éves most Amanda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Én táblázatos formában készíteném
Amanda most x éves
Amanda apja 2,5x idősebb ezért most 2,5 x éves
5év mulva Amanda 5+x éves lesz
DE az apjáról tudjuk, hogy 50 éves lesz
innen felírható az egyenlet
2,5x+5=50
2,5x=45
x=18
mivel x-el jelöltük Amandát,így tusjuk, hogy amanda 18 éves
apja 2 és félszer idősebb X=18 18x2,5=45 éves az apja

innen már csal szöveges válasz és ellenőrzés :))
Módosítva: 6 éve
0