Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1166
Mitől függ a helyzeti energia?
A: stabilitás, B: hőmérséklet, C: sebesség, D: nehézségi gyorsulás
Vízszintesen mozgó testen mekkora munkát végez a nehézségi erő?
A: 2020 J, B: 2020 W, C: 0 J, D: nem meghatározható
Lehet-e egy erő munkája negatív?
A: csak télen, B: nem, C: igen, D: csak inerciarendszerben
Egy elefántra Eh=98,1 kJ, ha 10 méter magasan van. Tömege:
A: 1 t, B: 2020 kg, C: 98,1 kg, D: 9,81 g
Nyújtatlan rugót összenyomunk, hogyan változik a Er?
A: nő, B: csökken, C: nem változik
Golyó súrlódás nélkül hegyről gurul le.Hogy változik a mechanikus energia:
A: nő, B: csökken, C: nem változik

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1 : A
2 : D
3 : C
4 : C
Számítása :
Eh = m*g*h
m = Eh / g*h = 98,1 kg tehát C
5 : A
6 : B
0