Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombináció,máig kellene!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1378
1. feladat
Legfeljebb mennyi érvényes, de különböző hatoslottó-szelvényt adhatunk fel ha 45 számból áll?
2. feladat
Miután Hófehérke megette a mérgezett almát, a törpék küldöttséget indítottak a mostohához, hogy legyen szíves élessze újra Hófehérkét. Persze nem segített a gonosz, kénytelenek voltak megvárni a Királyfit. Hány különböző háromtagú küldöttséget indíthattak? (a törpék a küldöttség összeállítása során nem figyeltek kiválasztásuk sorrendjére.)
3. feladat
Az autószerelő műhely egy dobozában 60 kerékanya van. (minden kerékre 4 kell). Mennyi anyacsavar-szettet választhat ki Sanyi a jobb első kerékre, ha az anyákat megkülönböztetjük?







Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombináció
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. (45 alatt 6)=8145060
2. (7 alatt 3)=35
3. (60 alatt 4)=487635
1