Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ALGEBRA

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
A bekarikázott feladatokban szeretném a segítséget kérni, levezetésel.
Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. a) -3x=0 amiből x=0 következik.

b) 4·(x-1/3)=0
x-1/3=0
x=1/3

2. a) 5x-1=0
5x=1
x=1/5=0,2

b) -3x+2=0
2=3x
x=2/3

3. a) 2x+5=2x-1
5=-1 ami ellentmondás, tehát nincs megoldás

b) 2x-2=1-x
3x=3
x=1

Minden feladatnál az ellenőrzést rád bízom.
0