Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térkép

Főoldal » Középiskola » Matematika
606
Az 1:20 000 arányú térképen látható 6,5 cm2 területű tó a valóságban hány hektár területű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
6,5 cm²×20000=130000 cm²=1300 dm²=13 m²=0,0013 hektár területű a valóságban
0

A térkép méretaránya lineáris méretekre értendő, négyzetesre 1:20000² méretarány igaz, azaz 1:4·10⁸
1h=10000m²=10⁴ m²=10⁸cm²
x=6,5·4·10⁸ cm²=6,5·4 h=26 h
Tehát a tó a valóságban 26 hektár területű
0