Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
526
Egyenletek
Oldd meg az alábbi egyenletet a mérlegelv alkalmazásával!

-6(x+6) = -2*(7+2x)

Oldd meg az alábbi egyenletet a mérlegelv alkalmazásával!

6(x+14)(x-14) = 6x2 + 4x + 19
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-6x-36=-14-4x /+6x
-36=-14+2x /+14
-22=2x /:2
x=-11

(6x+84)(x-14)=6x²+4x+19
6x²+84x-84x-1176=6x²+4x+19
6x²-1176=6x²+4x+19
-1176=4x+19
-1195=4x
x=-298,75
0