Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Egy 5400négyzetcentiméter felszinü kockát 216köbcentiméter térfogatú kis kockára vágtunk szét.Hány kis kockát kaptunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A=6a²=5400 cm²⇒a=30 cm
V=30³=27000 cm³
Így 27000/216=125 kis kockát kaptunk
0