Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Valakii segítseeen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
zöld: 12·12/2=72 cm²
sárga: piotagorasz tétetel: a²+a²=12² amiből 2·a²=144, a²=72 cm² a hároimszög területe: 0,5·a²=0,5·72=36 cm²
kék: pitagorasz tétel: m²+6²=12² amiből m=√108 így a terület 12·√108/2=62,35 cm²
0