Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
449
Kérlek segítsetek ,köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. MH= 1g/mol
MCl=35,5g/mol (lsd. Periódusos rendszer)
MHCl=36,5 g/mol

1/36,5*100=2,7% hidrogén
35,5/36,5*100=97,3% klór

2. MMg=24g/mol
MO=16 g/mol
MMgO=40g/mol

24/40*100=60% magnézium
16/40*100=40% oxigén

3. 2 Na + Cl2 = 2 NaCl
mNa=92 g
MNa=23g/mol
nNa= m/M= 4 mol, ez feleannyi klórral egyesül, tehát nCl2=2 mol
MCl2=71g/mol
mCl=n*M=142g

4. 2Ca + O2 = 2 CaO
mCa=20g
MCa=40g/mol
nCa=m/M= 0,5mol, az egyenlet szerint ugyanennyi mol CaO keletkezik.
MCaO=56g/mol
mCaO=n*M=28g kalcium-oxid keletkezett

5. N2 + 3 H2 = 2 NH3 (AZ EGYENLETBE KETTŐSNYÍL KELL, EZ EGYENSÚLYI REAKCIÓ,csak nekem ez most nemegy :))
MNH3= 17g/mol
mNH3=170 g
nNH3=10 mol
Az egyenlet szerint fele ennyi N2 kell, azaz nN2=5mol
MN2=28g/mol
mN2=5*28= 140g nitrogén szükséges.
0