Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Csatoltam a képet,előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
2x+3x+5x=30 cm
10x=30 cm
x=3 cm
Így élei: 6 cm, 9 cm és 15 cm
A=2(ab+ac+bc)=2(54+135+90)=558 cm² a felszíne
V=abc=810 cm³ a térfogata

2. feladat
d=90 cm
r=45 cm
m=1,4 m=140 cm
A=2r²π+2rπ=12717+282,6=13000 cm²=1,3 m²-t kell lefestenie
V=r²πm=890190 cm³=890,19 liter fér bele






Módosítva: 6 éve
0