Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat 1

Főoldal » Általános iskola » Fizika
483
Mekkora a tömege annak az aluminium darabnak amelynek hőmérsékletét 21 KJ hőmennyiség 170 fok C -al megemeli?

Ez így jó?
c=21 KJ
delta T= 170 fok C
m=?

Q= c*m*delta T
ha eddig jó, akkor itt elakadtam.
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m = Q / c*ΔT

c = 0,9 kJ/Kg⁰C (Ez az Al fajhője)
ΔT = 170⁰C
Q = 21 kJ

Ebbe behelyettesítesz és kijön valamennyi kg..
Módosítva: 6 éve
0