Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia oldatszámítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
646
A csatolt 11-es feladatot hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Először is kiszámolod, hogy mennyi NaCl van az oldatban: 150*0,06=9mol NaCl-t tartalmaz.
Hozzáadnak még 11mol-t, tehát a keletkező oldatban már 20 mol lesz. A keletkező oldat 150+11=161 mol lesz. Ez után csak el kell osztanod egymással a kapott két számot és szorozni 100-zal, vagyis: 20:160*100=12,42mol%-os oldatot kapunk.
0