Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Sziasztok. Az alábbi feladatok megoldásában tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
v₂·x-v₁·y=v₂·x₀-v₁·y₀
-4x-2y=-4·0-2·2
4x+2y=4
2)
Ax+By=Ax₀+By₀
2x+3y=2·5+3·1
2x+3y=13
3)
y-y₁=(y₂-y₁)(x-x₁)/(x₂-x₁)
y+3=(5+3)(x+4)/(4+4)
y+3=x+4
y=x+1
4)
y-y₀=m(x-x₀)
y+1=-2x/3+2/3
y=-2x/3-1/3
0

6)
Az egyenletrendszer megoldása lesz a metszéspont
5x+y=7 ebből y=7-5x, ezt behelyettesítjük a második egyenletbe
4x-3y=17

4x-21+15x=17
x=2
y=7-5x=-3
A metszéspont
P(2;-3)

7)
3x-5y=10
y=(3/5)x-2

m=3/5
tgα=m=3/5
α=30,96⁰

v(5; 3)
n(3; -5)

8)
ha x=0 akkor y=3 Az y tengelyt a P₁(0; 3) pontban metszi
ha y=0 akkor x=-2,5 Az x tengelyt a P₂(-2,5; 0) pontban metszi
0