Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
A(-3,5) B(3,-2) akkor B tükörképe A-ra
MEGOLDÓKÉPLETTEL
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát az nemigen kell....
Legyen B tükörképe B'.
Így B nek és B'-nek a felezőpontja lesz az A.
Tudjuk , hogy a felezőpont koordinátái a két szélsőnek az átlaga.

B'(d,f)
B(3,-2)

(d+3)/2 = -3
d+3 =-6
d=-9

(f+-2)/2=5
f-2 = 10
f= 12

1