Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
602
Az elsőből a c/d/e/f.
A második teljesen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, levezetés
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Ez nem hiszem, hogy általános iskolai példa....
De azért a megoldás:
0

1)
c)
(x+2)2 - (x-2)(x+2)
= (x2+4x+4)-(x2-4)
= x2+4x+4-x2+4
= 4x+8

d) [3x-5-2(x-3)]·[5(x-5)-4(x-6)] =
= [3x-5-2x+6]·[5x-25-4x+24]
= [x+1]·[x-1]
= x2-1

e) (2 3 -3)(2 3 +3)+11 =
= ((2 3 )2-9)+11
= (4*3-9)+11
= (12-9)+11
= 3+11
= 14

f) ( 5 +1)2)-2 5  =
= ( 5 )2+2 5 +1)-2 5 
= (5+2 5 +1)-2 5 
= 6+2 5 -2 5 
= 6

II)
[4x-3(x-1)]·[6(x-3)-5(x-3)]=
= [4x-3x+3]·[6x-18-5x+15]
= [x+3]·[x-3]
= x2-9

 10  (x 5 - 2 )- 2 (3x- 10 ) =
=  2  5  (x 5  -  2 )- 2 (3x- 10 )
=  2  [(5x- 10 ) - (3x- 10 )]
=  2  [5x- 10 -3x+ 10 ]
=  2  [2x]
= 2x 2 
0

De máskor egyszerűbben is megtudhatod a választ és nem kell rá várnod ha letöltöd a photo math alkalmazást
0