Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rövid feladat .Téglalap térfogata (nem várom el hogy megold a feladatot csak kérlek segíts megmondani hogy hogyan kell megoldani a feladatot!)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
462
Adott egy téglatest térfogata és egy lapjának területe. Számítsuk ki a lapra merőleges élének hosszát!
a) 11664dm3 (köbdeciméter), 486dm2 (négyzetdeciméter)
b) 3588dm3 (köbdeciméter), 6900cm2 (négyzetcentiméter)
c) 1.720.000dm3 (köbdeciméter), 215m2 (négyzetméter)

a feladatot nem fontos megoldani! De kérlek segíts megmondani hogy ebből a két adatból hogyan kapom meg a téglalap lapjára merőleges élének hosszát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, térfogat, áltatánosiskola
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Adott egy téglatest térfogata és egy lapjának területe. Számítsuk ki a lapra merőleges élének hosszát!
a) 11664dm3 (köbdeciméter), 486dm2 (négyzetdeciméter)
b) 3588dm3 (köbdeciméter), 6900cm2 (négyzetcentiméter)
c) 1.720.000dm3 (köbdeciméter), 215m2 (négyzetméter)

V=a·b·c= 11664 dm³=486·c amiből c=24 dm

b és c ezután menni fog. Ha mégsem akkor jelezz és segítek!
a·b=486 dm²
0