Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Egy egyenes henger magassága kétszer akkora, mint a sugara. A sugár és a magasság összege 15 cm. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
r=5 cm M=10 cm

A=2·r²·π+2·r·π·M=2·5²·π+2·5·π·10=150·π=471,24 cm²
0