Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
670
Az ecetsav összegképlete C2H4O2. A háztartási ecet 10 tömeg% ecetsavat tartalmazó vizes oldat.
a, Hány tömeg% szenet tartalmaz az ecetsav?
b Hány tömeg% szenet tartalmaz a 10%-os háztartási ecet?
c, Az ecetsav molekulaszerkezetét részben leíró atomcsoportos képlete: CH3COOH Mi lehet az ecetsav szerkezeti képlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a)
1 mol ecetsav tömege: 2*12+4*1+2*16 = 60 g

tömeg% szén = 24 g *100 / 60 g = 40 tömeg %

b) Mivel csak 10%-os az ecetsav, ezért a 100 % (ami 40%-ot tartalmaz) tizedét: 4 tömeg %-ot.
2