Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
709
Hogyan kell megoldani ezt a két matek feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Algebra, logika, feladat, könnyű
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az első feladatra nem jó az előző megoldás, mert 6×5-ös a táblázat. 5×5-öst nem lehet kitölteni, mert 10 különböző szám kéne, de a 2 és a -2 számok variálásából csak 6 különböző szám jöhet ki:
5 db 2 és 0 db -2: 10
4 db 2 és 1 db -2: 6
3 db 2 és 2 db -2: 2
2 db 2 és 3 db -2: -2
1 db 2 és 4 db -2: -6
0 db 2 és 5 db -2: -10
0

V2)
A sarkokban lévő 10x10-es rész területe: t=10*10=100m2
A teljes 100x50-as rész területe: T=100*50=5000m2
A befüvesített rész területe: T-4t = 5000-4*100 = 4500 m2

1m2-re 30gramm fűmag
4500m2-re 30*4500gramm = 135000g = 135kg fűmag
0