Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna gyorsan segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Mekkora a henger felszíne, ha sugara 9 cm és magassága 9 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 9cm
m=9cm
A felszín a palást területének és kétszer az alap területének összege.
A = Tp + 2 · Ta

Tp = 2 · π · r · m = 508,938 cm²
Ta = π · r² = 254,469 cm²

Összesen: A = 1017,876 cm²
0