Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
548
115 g Na vízzel való reakciója során mennyi marószóda keletkezik g- ban és mol- ban kifejezve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2Na + 2H2O = 2Na(OH) + H2

46 gramm Na vízzel való reakciója során 2 mól,
115g x mól
------------------------
x/2 =115/46
x= 5 mól

Viszont 5 mol NaOH tömege 5-ször 40 gramm, tehát 200 gramm.

Módosítva: 6 éve
0