Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
P(-2,-1) és R(2,7) akkor az egyenes egyenlete?
megoldóképlet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
P(-2,-1) és R(2,7) akkor az egyenes egyenlete?
megoldóképlet

PR irányvektor (4;8) az R pont első koordinátájából kivonod a P pont első koordinátáját 2-(-2)=4 ugyanezt megcsinálod a második koordinátákkal is: 7-(-1)=8
PR irányvektorból csinálsz normálvektort n(8;-4) felcseréled az irányvektor koordinátáit és az egyiknek veszed az ellentettjét.

n(A;B) P(x0;y0)
A·x+B·y=A·x0+B·y0 ez az a képlet amit keresel

Jelen eseteben n(8;-4) és R(2,7)
8·x-4·y=8·2-4·7=-12
8x-4y=-12 esetleg osztasz néggyel: 2x-y=-3
1