Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a,
3x+5=29
3x=24
x=8
b,
y/5+7,2≤-2
y/5≤-9,2
y≤-46

2. feladat
5x-100=25
5x=125
x=25

3. feladat
3x+225=675
3x=450
x=150 forintba került 1 kg körte

4. feladat
b oldal: x
a oldal: 2x
c oldal: 2x-8
Összesen:
5x-8=27
5x=35
x=7
Így az oldalai 7 cm, 14 cm, és 6 cm
0