Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szén elég (oxidálódik) képlete

Főoldal » Általános iskola » Kémia
608
Miért veszélyes a széntüzelésű kályhát hamar elzárni? A fűtés lépésének egyenletével válaszolj!
A szén elég (oxidálódik)..........
A szén-dioxidból az el nem égett szén oxigént von el...
A folyamatban a szén-dioxid oxigént veszített, vagyis................. A redukálószere................. A reakció egyenlete........
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A szén elég (oxidálódik).......... C + O₂ = CO₂
A szén-dioxidból az el nem égett szén oxigént von el... C + CO₂ = 2 CO
A folyamatban a szén-dioxid oxigént veszített, vagyis....redukálódott............ A redukálószere.......a szén.......... A reakció egyenlete........ C + CO₂ = 2 CO
2