Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
547
Egy szimmetrikus trapéz alapjai 24 cm és 40 cm, szárai 15 cm hosszúak. Mekkora a trapéz kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kerülete:
K=a+b+c+d=20+40+15+15=90 cm
Területe:
m²+((40-24)/2)²=15²
m=12,689 cm
T=((a+c)/2)×m=((24+40)/2)×12,689=406,048 cm²
1