Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamok kozul a nagyobb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
551
a=√₅₁ es b=₂√₁₃
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha gyököt kívülről szorzol, azt beviheted a gyökjel alá, de csak akkor, ha négyzetre emeled. Azaz pl. 3×√5=√9×5=√45

Esetünkben is ezt kell tenni. 2√13 egyenlő lesz így √4×13=√52, ami több, mint a √51. Így a nagyobb szám a b., megoldás.
0