Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek tz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Egy trapéz alakú szántó két párhuzamos határvonalának hosszúsága 3,2km és 2,4km. A párhuzamos határvonalak távopsága 0,5km. A szántóterületen 49ha-on búzát, 63ha-on napraforgót, a fennmaradó területen kukoricát termeltek. Hány ha-on termeltek kukoricát?
Előre is köszönöm a segítséget ☺️.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m=0,5 km
a=3,2 km
c=2,4 km
T=((a+c)/2)×m=((3,2+2,4)/2)×0,5=1,4 km²=140 ha
Így kukoricát 140-49-63=28 hektáron termeltek kukoricát
0