Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ebbe tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
459
első húsz pozitív egész szám közül választunk egyet.Mennyi a valószínűsége,hogy osztható kettővel,hárommal,prímszám,négyzetszám előre is koszonom .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kettővel osztható 1-20-ig összesen 10 darab szám van
Így a valószínűség jó/összes=10/20=1/2

Hárommal osztható összesen 6 darab van
Így 6/20=3/10 a valószínűsége

Prímszámok: 2,3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, így összesen 8 darab van
Így a valószínűség: 8/20=2/5

Négyzetszámok: 1, 4, 9, 16
Így a valószínűsége: 4/20=1/5
0