Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Egy derékszögű háromszög befogói 10,5 és 24,2 cm hosszúságúak.
Mekkora a területe és a kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Területe:
T=(10,5×24,2)/2=127,15 cm²
Átfogója:
10,5²+24,2²=x²
x=26,38 cm
Így a kerülete:
K=10,5+24,2+26,38=61,08 cm
0