Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségeteket kérném.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Törtek gyakorló feladatok. A megoldást letudnatok írni részletesen. Előre is meg köszönöm. Késtem a rutinból.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha egy liter tejből 2/5 részt kitöltünk, marad 3/5, mivel eredetileg 5/5 volt.
A 3/5=6/10=60/100 (a számlálót és a nevezőt bármely 0-tól különböző számmal megszorzok, a tört értéke nem változik)
1 l=10 dl tej 1/5 része 2 dl, 3/5 része 3·2=6 dl
0

a)
2 hét az 14 nap
14·3/14=3 nap nem tudtak fürdeni
14-3=11 nap tudtak fürdeni
b)
12 hónap van egy évben (12-7)/12=5/12
Az év 5/12 részében nem kell fűteni
c)
1 nap 24 óra, ennek negyedét, 24/4=6 órát tölt az iskolában, harmadát, 24/3=8 órát alszik, 24-6-8=10 óra jut egyéb tevékenységre
Egyenlettel
x=24-(24/4)-(24/3)
0