Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Kémia
816
Milyen tömegű magnézium-oxid keletkezik 24 g magnézium elégetése során ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
12g
-1

A reakció egyenlete:
2 Mg + O₂ = 2 MgO

2*24=48 g magnéziumból 2*(24+16) = 2*40 = 80 g MgO keletkezik.
24 g g magnéziumból a fele, 80/2 = 40 g MgO keletkezik.
3